onsdag 23 november 2011

Leverans av grejer

Gjorde i måndagskväll en beställning från Strössel och annat och idag, två dygn senare så levererades paketet. Helt suveränt! Så nu fick jag lite fler färger, både att färga in och att torrpensla med. Även ett par pennor, tårtbrickor men bäst av allt, bokstavsmall och en silikonform för att göra sovande baby:) Spännande. Dock har jag lovat sambon att inte baka något ikväll....

måndag 21 november 2011

Kyl/frys

Min kära sambo har idag ordnat så jag fått en helkyl och en helfrys i vårt förråd. Det gör att jag nu kan börja "bunkra" tårtbottnar så man inte behöver stå och baka dem varje gång man ska göra en tårta. Härligt.
Så det var bara att passa på när han ikväll skulle iväg på hockey och det inte är barnvecka. Nu blir det tårtbottenbakning för hela slanten! :)

fredag 18 november 2011

Testar egen SP

Måste ju göra ett försök iaf. Så nu har "degen/smeten" blandats, får ligga några dagar så får jag utvärdera hur den blir. Återkommer med utvärdering hur det blev.

Uppföljning:
Jo tycker nog i första försöket att den blev helt ok. Som jag läst överallt så stämmer det med smaken med, mycket godare än köpta. Blir intressant att verkligen sätta på prov och se om den fungerar lika bra och inte bara spricker etc.

torsdag 17 november 2011

Tränar på spritsrosor


Första försöket att prova spritsa rosor. Har äntligen fått min beställning av spritstyllar från ebay:) Var tvungen att blanda ihop lite frostning så jag kunde testa grejerna:) Så tre premiärrosor blev det:)

söndag 13 november 2011

Födelsedagstårta


Sambons syster fyllde år så jag passade på att överraska med en "liten" tårta. Tanken var iaf att den skulle bli liten. Men då botten blev så hög så blev det 4 lager fyllning, så den blev väl rätt stor till slut ändå:) Men men, alltid roligt att baka.

Fyllning: chokladgrädd/mousse i två lager +jordgubbsmousse + marsankräm. Täckt med SP och dekorerad med FP och sockerkulor.

Kollegas födelsedag får inte missas


En kollega fyllde år men "glömde" säga det när man träffade henne hela dagen. Då jag ändå skulle baka tårtbottnar till en kommande tårta så passade jag på och bakade en minitårta/bakelse som jag fick servera dagen efter istället. Passade på att testa lite spritsning. Har beställt lite spritstyllar och påsar. Ska bli roligt att lära sig spritsa lite mer.
Denna lilla skapelse är "bara" en muffin, spacklad med chokladfrostning och täckt med svart SP. En ros i FP och mönster i kristyr. Verkade uppskattad iaf:)

ÅFF till allsvenskan!


ÅFF tog sig återigen till allsvenskan! Detta måste ju firas. Denna tårta samt Cupcakes, gjordes till sambons jobb. Kan väl tilläggas att det nog inte är så många som är fan av ÅFF:)

Fyllning: jordgubbsmousse+ hallon/blåbärsmousse + marsankräm, täckt med SP och dekorerad med SP.
Cupcakesen är av choklad med chokladfrostning. Dekorerad med blå sockerkristaller samt ÅFF i spritsad vit choklad.

Avtackning/Jubileum/Välkomnande

Jobbfest med avtackning av en chef, välkomnandet av en annan samt att det inföll på samma dag som själva byggnaden fyllde ett år. Med detta i åtanke så blev tårtorna (två likadana) i form av byggnaden.
Fyllningen: Chokladganache + hallonmousse i den första, marsankräm + jordgubbsmousse i den andra. Täckta med Sugarpaste och blommor i flowerpaste.

Födelsedagstårta till 85-åring


Första tårtan jag gjorde sen jag upptäckte SP (sugarpaste) och FP (flowerpaste). Fick en förfrågan då en släkting skulle fira sin 85-årsdag. Hon skulle bli överraskad med tårta. Blev lite lätt överarbetat som födelsedagstårta, fick bland annat kommentaren med frågan om jag skulle gifta mig av en arbetskamprat:) Men va tusan, ville ju prova materialet när jag nu äntligen fått hem det:) och damen i fråga blev nöjd iaf.
Kunden nöjd=jag nöjd:)
Fyllning: chokladganache + jordgubbsmousse och marsankräm + hallonmousse, spacklad med smörkräm, täckt med SP och blommor i FP.

Första försöket med SP och FP


Dessa små bakelser, gjordes vid 20-21-tiden på kvällen då jag fick mitt första paket med Sugarpaste, flowerpaste samt lite verktyg. Blev så sugen på att prova lite iaf.)

Födelsedagstårta till 6-årig flicka!

Tårtan som egentligen satte fart på tårtintresset. När jag upptäckte hur roligt det är att göra det "lilla exta" och få en tårta att uppskattas så. Denna tårta gjordes innan jag upptäckte SP, den är alltså täckt med marsipan. Den tillverkades innan all information om tårttillverkning inhämtades. Men fyllningen som bestod av marsanskräm, chokladpudding, citronmousse och jordgubbsmousse var iaf uppskattad av födelsedagsbarnet och de övriga gästerna.

Premiär!

Ja, då har jag anslutit mig till havet av bakbloggar. Men va tusan, varför inte:)

Här är tanken att jag ska presentera de tårtor jag gjort med lite mer information.

Välkommen!